​Gara për Shtëpinë e Bardhë ngushtohet ndërsa votat numërohen në fushëbe tejat kryesore

HomeAktualitet

​Gara për Shtëpinë e Bardhë ngushtohet ndërsa votat numërohen në fushëbe tejat kryesore

Zgjedhjet po lëvizin në një moment kryesor në Pensilvani, Georgia, Arizona dhe Nevada ndërsa gara shtrëngohet dhe numërohen votat përfundimtare që mund ta kthejnë Shtëpinë e Bardhë drejt ish-zëvendës presidentit Joe Biden ose t’i dorëzojnë presidentit Donald Trump një mandat të dytë.

Dy ditë pas ditës së zgjedhjeve, përplasja e rezultateve pritet të ofrojë më shumë qartësi të enjten mbi fatin e garës dhe kur rezultati përfundimtar mund të bëhet i njohur. Biden aktualisht kryeson me 253 vota elektorale në krahasim me 213 të Trump dhe 270 vota elektorale janë të nevojshme për të fituar presidencën.

Nëse Biden fiton Pensilvania, gara do të ketë mbaruar. Mijëra vota kryesisht me postë mbeten të pa numëruara deri më tani, me Biden që udhëheq me 115,000 vota.
Guvernatori John Fetterman, një demokrat, i tha CNN se rezultati mund të vinte që sonte dhe se ai besonte se votat e jashtëzakonshme në zonat që favorizonin demokratët do të jepnin një fitore të qartë për Biden.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0